De zorg van een fysiotherapeut past bij uw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat u wilt bereiken. Hij/Zij is dé expert in houding en beweging. Soms krijgt u alleen advies, soms ook een behandeling.

De eerste afspraak

Bij de eerste afspraak wil de fysiotherapeut precies weten wat uw lichamelijke klachten zijn. Zo kan hij/zij vaststellen of u gebaat bent bij fysiotherapie of eerst naar uw huisarts moet. Zo’n uitgebreid gesprek is niet nodig als u door de huisarts of medisch specialist bent doorverwezen naar een fysiotherapeut.

Onderzoek

Als duidelijk is dat fysiotherapie u kan helpen, gaat u samen met de fysiotherapeut op zoek naar de mogelijke oorzaken van uw klachten. Hij/Zij wil ook weten wat uw persoonlijke doelen zijn. Wat hoopt u met de behandeling te bereiken? Wat wilt u (weer) kunnen?

De fysiotherapeut onderzoekt ook het lichaamsdeel waar u last van heeft, en kijkt welke invloed de klacht of aandoening heeft op uw houding en de manier waarop u uw lichaam beweegt. Hierbij kan het noodzakelijk zijn dat u (delen van) uw kleding dient uit te trekken.

Behandeling

Als de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, bespreekt hij/zij met u het behandelplan. Een fysiotherapeutische behandeling past bij uw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat u wilt bereiken.

Volwassenen en kinderen kunnen bij ons terecht voor alle klachten op het gebied van houding en beweging. Onze praktijk heeft lichte, ruime behandelkamers en een kleine oefenruimte. Kunt u niet naar onze praktijk komen, dan komen wij bij u thuis. Aan huisbezoeken zijn extra kosten verbonden en deze vereisen een verwijzing van uw arts. Het is mogelijk dat uw verzekering de hogere tarieven voor huisbezoeken vergoedt.

Bron: De Fysiotherapeut